Confronterend Dispuut Draupadi

Confronterend Dispuut Draupadi zag op 6 april 2022 het zilveren levenslicht. Het dispuut is voortgevloeid uit het Confronterende Meiden Genootschap Draupadi dat sinds 14 juli 2008 actief was binnen de muren van de Sociëteit. C.D. Draupadi is het jongste dispuut binnen D.L.V. Nji-Sri en stimuleert progressiviteit en inclusiviteit op een confronterende wijze binnen de Vereniging. Als onderdeel van deze progressiviteit vinden wij dat onze normen en waarden niet afhangen van gender, vandaar de naamsverandering naar Confronterend Dispuut Draupadi.

Draupadi is een figuur uit de Mahabharata en wordt gezien als de eerste feminist uit de Indische heldenepos. Draupadi is vurig en heeft een duidelijke eigen wil, maar is tegelijkertijd ook meedogend en vrijgevig. Deze karaktereigenschappen zijn ook terug te vinden in onze leden. Al sinds 2008 worden onze leden, net zoals Draupadi, uit vuur geboren.

Confronteren is op veel manieren mogelijk. Het betekent problemen aantonen met feiten en niet bang zijn om uitspraken te doen, ofwel sterk in je schoenen staan en vooral niet op je mondje gevallen zijn. Wij brengen op een directe maar genuanceerde manier feiten en problemen aan het licht en stimuleren het aanpakken hiervan binnen de Vereniging. Zo organiseren en stimuleren wij goede, vooruitstrevende initiatieven en genieten bovenal van het goede in het leven! We vertoeven elke donderdag bij Proost waar wij van elkaars gezelschap en heerlijke drankjes genieten. Wij zijn een zeer hechte en actieve vriendengroep, ondernemen samen allerlei activiteiten en gaan jaarlijks op vakantie!

Wij, leden van Draupadi, nodigen je uit om kennis met ons te maken in het mooiste stukje van Wageningen, genaamd Sociëteit Nji-Sri!

Zonder wrijving geen glans!

Confronterend Dispuut Draupadi

 

Samen borrelen? Stuur een mail naar c.d.draupadi@gmail.com