Dames Dispuut Srikandi

Dames Dispuut Srikandi zag het levenslicht in de vroege uurtjes van 6 april 2022, voortgevloeid uit het eerdere Dames Genootschap Srikandi wat is opgericht in 1999. Destijds waren er alleen nog maar gemengde Disputen, dus toen waren er een aantal dames die het tijd vonden voor meer vrouwelijke invloed binnen de vereniging. Dat vinden wij als Dispuut nog steeds belangrijk. Wij zetten ons in binnen de Vereniging door actief te zijn binnen commissies of het bekleden van bestuursfuncties.
Srikandi is een personage uit de Mahabharata. Ze word geboren als Amba, maar ontwikkeld zich in een volgend leven tot krachtige vrouw met veel doorzettingsvermogen. Ze laat zich niet uit het veld slaan. Naast doorzettingsvermogen word ze ook gekenmerkt door gedrevenheid, standvastigheid, empathisch vermogen en optimisme, deze kenmerken zijn terug te vinden bij ieder lid van ons Dispuut. Dit betekend echter niet dat we allemaal hetzelfde zijn, we hebben ieder onze eigenschappen die ons uniek maken en zorgen voor variatie binnen ons Dispuut. Ook vinden we zelfreflectie en ontwikkeling erg belangrijk. Binnen Srikandi kan iedereen helemaal zichzelf zijn, wat zorgt voor een hechte groep. Naast Dispuut zien wij onszelf bovenal als een hechte vriendinnengroep. Wij zien elkaar ook buiten de Sociëteit om graag voor een koffietje op de campus of om samen te eten.

Om deze band te onderhouden borrelen we iedere donderdag bij de Kater waar we van alles met elkaar bespreken. Onze Sociëteit is dan ook niet ver weg meer, dus we laten ons nog geregeld mee slepen om ook daar een paar drankjes te doen en mensen van onze super zwoele danspassen en goede muzieksmaak te laten genieten. Je kunt ons dan herkennen aan een ketting met een lotushanger, en soms ook onze lichtblauwe blouse. We zijn ook buiten de Sociëteit om actief, we zijn namelijk groot fan van 21-diners, we hebben een jaarlijks date-diner, we gaan ieder jaar een weekendje weg en proberen ook ieder jaar in de zomer op vakantie te gaan. Kortom; we genieten samen volop van onze studententijd! We hopen je snel te mogen begroeten in de Sociëteit! We maken graag een praatje dus schroom niet om ons aan te spreken!

Slamat & Cium!!

Dames Dispuut Srikandi