Dispuut Doerga

Op 4 oktober 1982 kwam er eindelijk balans binnen de Deventer Landbouwers Vereniging Nji-Sri: Doerga was geboren. Om altijd de juiste balans te vinden tussen enerzijds het corporale en anderzijds het losbandige was het noodzakelijk om een krachtig vehikel te kunnen besturen onder de ogen van Vrouwe Nji-Sri. Doerga doet immers kwaad waar goed is en goed waar kwaad is. Middels deze filosofie hebben de afgelopen jaren de leden van D.L.D. Doerga via besturen en commissies de vereniging gebracht tot op het punt waar zij nu is.

Met de verhuizing van de vereniging van Deventer naar Wageningen in 2006 werd er een nieuw dispuutshuis gecreëerd op de Costerweg 65. Lange tijd hebben de leden genoten van  de vele mogelijkheden die Chateau Doerga bood. Hedendaags zijn wij middels ons eigen netwerk verplaats naar een riante vrijstaande monumentale villa, aan de August Faliseweg 1, ook wel het beruchte ”t Leeuwenhol’.

Ons ledenbestand telt meer dan 100 heren en 3 dames, en is verspreid over de hele wereld. Wij zoeken elkaar regelmatig op binnen en buiten de muren van sociëteit van D.L.V. Nji-Sri. D.L.V. Nji-Sri zijn wij altijd trouw gebleven en door onze tomeloze inzet weet inmiddels iedereen dat er geen vereniging is zonder Doerga.

Er rest ons niets dan te sluiten middels een ferm,

SLAMAT!

Deventer Landbouwers Dispuut Doerga