Jaarclubs

 JC Nakula

Wij zijn de eerst opgerichte jaarclub uit lichting ‘15I. Dit betekent dat we al een tijdje meegaan en langzaamaan tekenen van meubilarisatie aan het vertonen zijn, maar desalniettemin is er in essentie vrij weinig veranderd in onze onderlinge omgang. Op woensdagen eten we ’s avonds samen en dalen we aansluitend af naar de sociëteit. Hier zijn we te herkennen aan de betekenisloze herrie en de uitgesproken afschuw voor ons eigen clubdrankje, de zoete troep. Voor eenieder die door dit geblèr heen kan prikken, ontstaat echter ruimte voor een goed gesprek.
Jaarlijks staat er bij ons een clubweekend op de agenda. Na het fiasco van Praag (meer info op 06-31152914*) waarbij we bijna met minder leden terug moesten dan dat we mee hadden genomen, hebben we de weekenden daarna een wat veiligere omgeving gekozen, te weten Leeuwarden, Groningen en een gehucht in de Ardennen. Volgend jaar staat onze eerste pré-lustrumreis op het programma en hoewel we hebben besproken het groots aan te pakken, zal het geen ziel verbazen als het iets dufs als Lelystad wordt. Wij hebben het immers niet zo op plannen maken voor de toekomst.
Na onze pré-lustrumreis volgt vanzelfsprekend ons eerste lustrum. De exacte invulling is nog een paar langdurige discussies verwijderd van realisatie, maar de eerste ideeën zijn al geopperd. De lustrumcommissie gaat er, zodra ze weten dat zij deze kloteklus moeten gaan klaren, mee aan de slag om er een waardig festijn van te maken. Suggesties voor de invulling van ons lustrum kunt u altijd insturen naar de voorzitter van de lustrumcommissie (06 13605566).
Bent u niet overtuigd, maar bent u wel onder de indruk van de knappe koppen op de bijgevoegde foto? U kunt ons bereiken op 06 23601048 om mogelijkheden tot datediners, clubdates of meeloopavonden te bespreken. Ook te boeken voor feesten en partijen.

Slamat!
JC Nakula
*Belkosten kunnen in rekening worden gebracht, als dhr. Laan eindelijk naar Iran is afgereisd.

 JC Hanuman

Op 17 oktober 2017 is JC Hanuman opgericht. JC Hanuman bestaat uit een gevarieerde groep uit lichting 16’I. Hanuman is een figuur uit de Mahabharata. Hanuman is een van de enige apen binnen deze epos. Deze aap wordt gezien als een creatief figuur die altijd met ludieke oplossingen komen voor problemen. Wij als jaarclub kunnen ons hier aan relateren en omdat wij zelf ook een beetje gekkig zijn lopen wij regelmatig in een apenpak rond.
Wij eten elke week één keer samen maar komen ook vaak samen in de sociëteit. Hiernaast gaan we ook elk jaar op vakantie en gaan we bij onze ouders langs om ook iedereens thuis te zien. Kortom, organiseren wij binnen maar ook buiten de sociëteit gezelligheidsactiviteiten om de sfeer te behouden.

Slamat!
JC Hanuman

                 JC Vidura

JC Vidura

Onze jaarclub, opgericht in 2017, is ontstaan uit twee borrelgroepjes van lichting ‘16I, BG Pepernootjes en BG Five Shades of Grey. Toentertijd zijn wij eerst gefuseerd als BG Aandacht (waar onze prachtig leus en proost; ‘’Liefje, AANDACHT’’ vandaan komt), waarna wij als snel doorgingen als PJC Potentieel, waar vandaag de dag nog steeds in heel Nederland maar voornamelijk Wageningen stickers van te vinden zijn (u heeft deze befaamde gele met viooltjes bedrukte PJC Potentieel stickers vast weleens mogen aanschouwen). De viooltjes afgebeeld op deze stickers komen voort uit ons kenmerk, waar u ons op elke dinsdagavond nog steeds aan kan herkennen, het prachtige viooltje met onze paars-gele kleuren. Dinsdagavond komen wij nog altijd samen om te eten en borrelen, waarna wij ons verkassen naar de sociëteit. Nog even terugkomend op onze prachtige stickers, tijdens onze fietsvakantie naar het Drielandenpunt in Zuid-Limburg (het ‘’Hoogtepunt’’ van Nederland) hebben wij een route uitgezet met de stickers, zodat u deze tocht eveneens kunt meemaken. Hier is later een traditie uit voortgekomen, de jaarclub gaat nog steeds iedere zomer op fietsvakantie. Trouwens we hebben nog honderden stickers op voorraad dus u zal er nooit genoeg van krijgen. In de Mahabharata is Vidura een gerespecteerd adviseur van de Pandavas. Vidura staat voor wijsheid, neutraliteit, plichtsgetrouw, zelfbewust en het toonbeeld van normen en waarden. Deze eigenschappen zijn terug te vinden en proberen we te waarborgen in onze jaarclub. Bijvoorbeeld de neutraliteit, vanwege het feit dat geen van ons lid is van een dispuut of genootschap en wij dus een neutrale inzichten aan de vereniging kunnen bieden.

Slamat,                                                                                                                                                                                     

JC Vidura                                                                                                                                                                     

 

                 JC Mitravinda

JC Mitravinda

Op 30 maart 2021 zaten we verdeeld over twee kamers achter een laptop en zijn we een jaarclub geworden. Het klinkt misschien als het begin van een goede grap, maar dit is toch echt hoe wij jaarclub geworden zijn. Maar dit succesverhaal begon natuurlijk eerder al. Begonnen onder de naam BG Berbeda hebben we een hoop samen gegeten, geborreld en waar kon naar de sociëteit gegaan. Een goede band hebben is het begin. En die hadden we, dus gingen we voor de volgende stap. Tijdens een uiterst goed verzorgde lunch met het bestuur zijn we op één knie gegaan met een lichtgevende speelgoedring. Erg lachwekkend, en misschien een heel klein beetje romantisch, hebben we ons verloofd en zijn we verder gegaan als PJC Adiparva. Op een avondje samen eten is hier een nieuwe liefde bijgekomen. We gingen pannenkoeken met stroop eten en vanaf toen zijn we er onlosmakelijk mee verbonden. Waar een fles schenkstroop staat, wordt een adtje stroop gedaan (wat de tandarts waarschijnlijk niet zo leuk vindt). We hebben zelfs een heuse pannenkoeken eetavond voor de vereniging georganiseerd. Daarnaast hebben we onze eigen biermeter gemaakt en meegedaan aan de sponsortocht, wat niet voor iedereen zo goed afliep. Gelukkig is het met iedereen goed gekomen en zaten we dus achter die laptops. Op deze online ALV hebben we ons gepresenteerd en zijn we goedgekeurd. Nu dragen we met trots de naam JC Mitravinda en zullen we nog veel samen eten en naar de sociëteit gaan. Als winnaar van de krattencompetitie 2020 willen we namelijk de biermetercompetities ook gaan winnen. Als u denkt ons te kunnen verslaan, dan zien we u graag in de sociëteit.

Slamat!

JC Mitravinda

 

JC Vayu

Waarde lezer,

BG Potensi werd geboren op 10 september 2020, het was een chaotisch bevalling die plaatsvond in een donker hoekje van onze geliefde sociëteit. Naast de verdere clichés dat we een gezellige hechte groep uit de corona lichting zijn, zijn we ook energiek en laten wij een plek opleven. Daarbij gaan we hard op en met elkaar. Daarnaast zijn wij provocerend en vernieuwend, omdat we qua persoonlijkheden niet de normale standaarden uitdrukken. Om dit te benadrukken, geven wij u nog even het overzicht van JC Vayu, zoals zij nu is. Dhr. van den Berg is assertief en daadkrachtig en zal ons altijd zowel in onze zwakke en sterke punten motiveren. Waarbij onze voorzitter Mej. Bevaart altijd vrolijk en verwarmend naar ons is. Onze secretaris Dhr. van Vliet wordt ook wel beschreven als ‘vloeibaar’, waarmee wij bedoelen dat hij een haast te groot sociaal draagvlak heeft en de ware sfeermaker is. Mej. van der Velden toont zich altijd liefdevol en uitbundig naar ons, de feestjes krijgen een extra power als ze schaamteloos voor ons danst. Dhr. van der Hoeven, die er als een ware bodyguard in pak uitziet, levert met zijn goeie droge humor de nodige ‘middelen’ aan ons. Mej. van de Meulengraaf weet altijd met haar filosofische agenda structuren de gesprekken naar een ander level te tillen en onze penningmeester Mej. Hekele staat naast haar mannetje, ook altijd voor de ander klaar. Waarbij Mej. Karssens als de chaotische, doch zachte moeder van de jaarclub wordt gezien.
Vayu is de Indonesische god van de wind uit de Mahabharata, opdat wij een frisse wind mogen betekenen in de Vereniging. Wanneer u onze zegelring ziet schitteren of in de sociëteit aan ons rad draait, schroom dan niet om ons op te zoeken! We zijn vast wel ergens te vinden op zulke avonden.

Waai-O!

Slamat!

JC Vayu

Adres

Nieuwstraat 2

6701 DE Wageningen
Telefonisch

D.L.V. Nji-sri

+317841974 
Email

Bestuur

bestuur@nji-sri.nl