Mannen Genootschap Shakuni

Mannengenootschap Shakuni is opgericht op 8 april 2015. Voor het moment van oprichting bestonden binnen Nji-Sri drie gemengde disputen, en twee genootschappen voor vrouwen. Wij hadden het gevoel dat er binnen de vereniging niet genoeg aansluiting was bij een groep met alleen mannen. Nji-Sri staat bekend om haar nauwe onderlinge banden en een hecht familiegevoel. Er bestaan binnen de vereniging verscheidene groepen om deze banden te versterken zowel in horizontaal als verticaal verband. M.G. Shakuni is als mannengenootschap opgericht om specifiek de verticale banden tussen mannen binnen de vereniging op te bouwen en te ondersteunen.

De naam Shakuni komt, zoals alle namen van disputen, genootschappen en jaarclubs, uit de Mahabharata. Shakuni is een intelligente maar ondeugende man. Hij staat bekend om zijn magische dobbelstenen die altijd zijn wil volgen en alle slinkse streken die hij hiermee uithaalt. Alhoewel hij de grote schurk is in de Mahabharata, is een van zijn beste en uitgesproken kwaliteiten zijn liefde voor zijn familie. Zijn reden voor het voeren voor oorlog is dan ook wraak nemen voor zijn familie. Nadat hij zijn hele leven gevangen had gezeten met 100 familieleden en maar schaars eten. Zijn familie heeft zich toen voor hem opgeofferd en hun eten met hem gedeeld zodat hij kon overleven.

Shakuni’s intelligentie en liefde voor zijn familie zijn eigenschappen die wij in ons genootschap waarderen en proberen de uitten. Zo borrelen we elke donderdag samen, organiseren we feesten binnen de vereniging en gaan we samen op genootschaps-uitjes. Naast het samenzijn binnen het mannengenootschap hebben wij ook een speels karakter en houden wij ons veel bezig met kansspelen, waaronder poker. Dit sluit mooi aan bij de magische dobbelstenen van Shakuni. Zo is een van onze tradities een dobbelspel dat wij bij binnenkomst in de sociëteit spelen, met als inzet verscheidene drankjes.

Slamat!

M.G. Shakuni