De AID-commissie

Wij zijn de AID commissie van 2023! We bestaan uit 8 actieve leden die zich graag fanatiek inzetten voor de vereniging. We doen de voorbereidingen voor de AID voor onze vereniging en denken de plannen uit. Zo vergaderen we elke maandag om de vetste feesten en activiteiten te kunnen realiseren. De AID commissie vraagt om veel inzet, ons grootste doel is namelijk het binnenhalen van nieuwe leden voor onze prachtige vereniging. Gedurende de hele AID staan we voor jullie klaar en zorgen we voor een doorlopend programma. Zo zorgen we voor naamsbekendheid bij alle studenten van Wageningen! Zien we je bij onze inschrijfstand? 
 
Voor vragen, opmerkingen of zelfs ideeën kan gemaild worden naar aid@nji-sri.nl

De Introductiecommissie

De Introductiecommissie (IC) organiseert de Verenigings introductie tijd (VIT). De IC bereid de hele VIT tot in de puntjes uit om er voor te zorgen dat aspirant-leden de Vereniging en haar leden op een goede manier kunnen leren kennen.
Ook na het weekend zorgt de IC er voor dat de aspirant-leden zich binnen Nji-Sri vinden. Zo organiseren we leuke activiteiten, feesten en een eerstejaarsweekend voor de aspirant-leden. Hier leren ze hun lichtingsgenoten en de andere leden verder kennen om vriendschappen voor het leven te vormen.
Hopelijk zien we jou dit jaar op de VIT.

 

De Kalongs

De Kalongs is de activiteiten commissie van D.L.V Nji-Sri. Ze bestonden eerder uit de grote en de kleine Kalongs maar deze is sinds 1919 samengevoegd naar de huidige Kalongs. De Kalongs organiseren al sinds jaar en dag grotendeels de feesten in de sociëteit. Zo zijn er de terugkerende toppers als het hooifeest waarbij het stro je om de oren vliegen en het carnavals feest waarbij je de kans krijgt om je helemaal uit te dossen. Ook organiseren de Kalongs andere activiteiten voor de vereniging zoals de Handicap kroegentocht of borrels aan de Rijn. Bij de Kalongs kun je je fantasie de vrije loop laten, dit levert de meest vreemde ideeën op, zoals een  schuimparty, bier met vlaggen en het ballenbakfeest.

Kortom de Kalongs organiseren leuke activiteiten en hopen jullie een keer tijdens een van onze feesten aan de bar te mogen begroeten.

 

De Acquisitiecommissie

De acquisitiecommissie is een van de professionelere commissies van D.L.V. Nji-Sri. Wij helpen de vereniging financieel draaiend te houden. Als lid van de acquisitiecommissie ga je op zoek naar nieuwe sponsoren, bijvoorbeeld bedrijven die ons willen helpen tijdens de AID. Daarnaast zoeken wij plekken waar leden kunnen werken, waarna de opbrengsten naar de vereniging gaan.
Deze verantwoordelijkheid pakken we natuurlijk professioneel aan. Er worst regelmatig vergaderd, net als andere commissies, maar je krijgt ook bijvoorbeeld een salestraining om te leren communiceren met bedrijven. Iets wat ook een goeie skill is voor later!
Door onze inzet kan de vereniging tijdens de AID, én de rest van het jaar, de leukste feesten geven en activiteiten organiseren.

 

De Eetcommissie

De eetcommissie heeft binnen D.L.V. Nji-Sri de mooie taak om eetavonden te organiseren voor de vereniging. Tijdens deze avonden wordt er gekookt voor tientallen leden die vervolgens gezellig kunnen bijpraten onder het eten. Voor zo’n avond wordt onze sociëteit omgetoverd tot een sfeervolle dinerzaal. Deze eetavonden zullen 1 of 2 keer per periode georganiseerd worden en hebben dit jaar elk een eigen landen thema, zoals Italiaans.

Als lid van de eetcommissie geeft het veel voldoening om de leden te zien smikkelen van de net gemaakte maaltijd. Voor een kleine bijdrage maken we zowel een hoofd- als nagerecht en na de maaltijd is er ook nog koffie en thee te verkrijgen zodat de leden rustig het eten kunnen laten zakken. De afwas wordt ook gedaan door de leden van de eetcommissie en dat kan net als het koken ook heel gezellig zijn. Ook helpt de eetcommissie tijdens de AID en tijdens de VIT voorzien zij ook iedereen van eten. 

Deze avonden bieden de leden van D.L.V. Nji-Sri een kans om elkaar op een andere manier te leren kennen dan de kroegenavonden en feesten. Daarnaast is het fijn om een avond niet te hoeven koken en te eten met een grote groep vrienden van je vereniging.

 

De Tapperscommissie

De Tapperscomissie ‘Bersulang’ is de grootste commissie binnen D.L.V. Nji-Sri en bestaat sinds 2014. Op donderdagavond zijn wij degene die de bar bemannen en ervoor zorgen dat je nooit lang op je drankje hoeft te wachten. Of het nu een biertje, shotje of een Stëlz is, wij schenken het graag voor je in. Naast het inschenken van drankjes houden we zelf ook van een goede borrel en daarom kennen wij de bar dus ook van binnen en van buiten. Onze commissie is een lopende commissie, wat betekent dat je bij ons zit voor meerdere jaren. Daarom bestaat de commissie ook uit ongeveer 30 leden van verschillende jaren. Wij zijn te herkennen aan onze prachtige rode vestjes en een zwart hemd. Kom vooral op donderdagen drankjes bij ons halen!

 

De Sociëteitscommissie

 

De Sociëteitscommissie (of SC, nooit iets anders) heeft als taak de taken van het bestuur wat te verlichten. De commissieleden ondersteunen op open donderdagen, uitbatingen en draaien de woensdag. De commissie is te herkennen aan de rood met gouden das. Op de dagen dat wij in functie staan dragen we dezelfde verantwoordelijkheden als het bestuur om alles vlekkeloos te laten verlopen en leden te woord te staan als er iets is. Wij zijn dus ook als wij in functie staan voor iedereen aanspreekbaar en zullen altijd ons best doen te helpen waar nodig. De commissie bestaat vooral uit oud bestuursleden, leden die aspiratie hebben voor bestuur of Nji-Sriërs die graag de tijd vrij maken om een avond verantwoordelijk te staan in de sociëteit. Misschien zie je ons tijdens de AID of op een donderdag!

 

De Lustrumcommissie

 

De Lustrumcommissie is verantwoordelijk voor het Lustrum (5 jarige viering van het bestaan). Bij D.L.V. Nji-Sri kennen we twee lustra; Het Verenigingslustrum en het Sociëteitslustrum. In 2024 vieren we honderdtwintig jaar Sociëteit Nji-Sri. Dat moet natuurlijk grootst gevierd worden en dat mogen wij ontwerpen en inrichten. Wij gaan een keileuke week neerzetten vol feesten, herrinneringen aan vroeger en natuurlijk een prachtig lustrumgala. Nu zitten we nog in de ontwerpfase maar als straks al je plannen als commissie realiteit worden kunnen we echt genieten van het hebben georganiseerd van zon bijzonder event. Wij kunnen niet wachten tot 2024!

De Sportcommissie

De Sportcommissie organiseert sportgerelateerde activiteiten om er voor te zorgen dat de leden een beetje in vorm blijven en om bierbuikjes te voorkomen. Gedurende het jaar organiseert de Sportcommissie meerdere activiteiten zoals bijvoorbeeld kanoën, kratstapelen, padellen en zorgen zij er voor dat er een afvaardiging van Nji-Sri aan de start van de Batavierenrace verschijnt! Daarnaast zorgt de sportcommissie er ook voor dat de leden kunnen deelnemen aan de interne competities van Thymos in verschillende sporten zoals veldvoetbal, knotsbal en beachvolleybal!

 

De Redactiecommissie

De leden van de Redactiecommissie zijn de bruisende breinen achter ons verenigingsblad, het Orang Peladang. Wij werken als team om elke drie maanden een sprankelende nieuwe editie gepubliceerd te krijgen. Hiermee werken wij samen met de huizen, disputen, genootschappen en jaarclubs om alle leuke evenementen en activiteiten aan onze leden te presenteren. Bij de Redactiecommissie krijg je alles te horen over wat er binnen de vereniging gebeurt, en blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen. Wij trotseren de deadlines als ware strijders en maken van ons verenigingsblad een waar meesterwerk. 

De Mediacommissie

Laat jouw geheugen je na een mooie avond in Nji-Sri ook wel eens in de steek? Gelukkig is daar dan de Mediacommissie! Of het nou een rustige ledenavond is of een open feest met thema; wij leggen het voor je vast. Regelmatig worden er de mooiste kiekjes gemaakt om vervolgens via onze site of de sociale media gedeeld te worden. De nodige selfies mogen hier natuurlijk ook niet ontbreken en komen dus in overvloed voor. Uit de tientallen, of misschien eerder honderden foto’s wordt er ook maandelijks een favoriet gekozen, die we vol trots tentoonstellen op het Foto van de Maand-bord in onze Sociëteit. Spot hem in de achterruimte! Verder zijn wij ook beschikbaar voor al uw niet al te beste Photoshop klussen, het maken van posters of het bijwerken van de instapagina. De lat leggen we laag, want dan is de kwaliteit altijd hoog.
Flits, flits, klik!

De Maatschappelijke Commissie Paropakāra

 

De Maatschappelijke Commissie zet zich in voor de gemeenschap binnen en buiten Wageningen. Dit doen wij door activiteiten te organiseren, waardoor leden van onze vereniging hun steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij en maatschappelijke bewustwording kan worden verhoogd. Dit kunnen hele uiteenlopende activiteiten zijn. Zo hebben wij benefietfeesten georganiseerd, hebben leden geholpen bij verpleeghuis Rumah Kita en is er collecte gelopen voor het KWF.

De Eerstejaarscommissie

 

De Eerstejaarscommissie (EJC) regelt de activiteiten voor de eigen lichting. De activiteiten kunnen variëren van thema feesten, een onderwatercantus tot zelfs een sjoeltoernooi. Deze activiteiten zorgen voor een sterke band binnen de lichting. De EJC biedt voor eerstejaars een geweldige mogelijkheid om verschillende functies binnen een commissie te leren. Daarnaast organiseert de EJC altijd een leuke activiteit tijdens het eerstejaarsweekend. Het is vooral heel leuk om samen met je eigen lichtingsgenoten leuke activiteiten te organiseren!

De Notulen Controle Commissie

 

De Notulen Controle Commissie is een commissie die de Secretaris helpt om spelfouten te halen uit haar notulen. Alvast een stukje voor jullie om te oefenen:

Notulen kontroleren is een belangreike taak en altijd een fest. De hoeveelhijd spelfauten die leden maken is zorgwekkent, want het is eigenleik tog zo simpol. Maar vaak zein leden helaas opstandeg. Daarom zein wij als NCC in het leven geroept om deze spelfauten te verweideren. Wij ondersteunen hierbei de Sekretaris als die notulen van 21 paginas lang heeft uitgewerkd. Denk hierbei aan hofdletters, sinsopbauw, fautief woordgebruik en steilvouten. Af entoe geven we onze ongezaute mening maar daar leer je alleen maar van. We zein blij dat leden hebben zoon ellendig lange stantpunten, dan hebben wij ooknog wat te doen. We vindne het jammer dat zowijnig leden de notulen lesen, hopenleik komt hier verrandering in en kunnen jullie dit stukje nou ok eens n keer voor ons verbeteren. Als beloning kreig je naturlik een coekje!