‘t Leeuwenhol

De riante villa ’t Leeuwenhol is sinds 2016 het dispuutshuis van D.L.D. Doerga. Vrijstaand in één van de pittoreskste wijken van Wageningen is dit zondermeer het mooiste verenigingshuis van D.L.V. Nji-Sri. De kleurrijke tuin, gelegen op het zuiden, is erg geschikt om te barbecueën, een biertje te nuttigen of te genieten van de zon. Daarnaast is het centrum (lees de Sociëteit en Jojo’s) op loopafstand en de campus op een kleine tien minuten fietsen.
Op ’t Leeuwenhol wonen wij met 5 heren. We eten nagenoeg elke avond samen en zijn niet vies van een biertje of een goed gesprek. Eens in de week hebben wij een huisavond die altijd in het teken staat van gezelligheid. Van zomaar naar Amsterdam rijden tot de Sociëteit onveilig maken, het kan allemaal. Een Sociëteitsavond met de holbewoners heeft altijd iets extra’s, met de Salmaritrein als meest recente hoogtepunt. Verder gaan we ook één keer per jaar op een legendarisch huisweekend, als het kan naar een goedkoop land in Oost-Europa.
Vaak hoor je andere huizen die zichzelf kronen tot mooiste verenigingshuis. Maar na dit stukje te hebben gelezen weet u gelukkig hoe het echt zit.

Slamat!

De Heren van ‘t Leeuwenhol